Er ansiktsrensebørsten virkelig nyttig?

Vanligvis når man vasker ansiktet vil mange bruke ansiktsbørsten, så er ansiktsbørsten virkelig nyttig?Faktisk har den en viss effekt på å hjelpe oss med å rense huden, fordi den effektivt kan massere huden mekanisk, og den kan også spille en viss rolle i eksfolieringen.

ny4-1
ny4-2

Ansiktsbørstens renseeffekt kommer fra mekanisk friksjon.Busten er veldig tynn, og kan berøre hudlinjene og hårsekkåpningene som ikke kan berøres av hendene.Dette gjelder enten det er frem- og tilbakegående vibrasjon eller sirkulær rotasjon.Den frem- og tilbakegående vibrasjonen har et mindre bevegelsesområde for busten, så friksjonen er mindre enn den for den sirkulære typen, så eksfolieringskraften er relativt svakere (mild).

Hva slags hud kan bruke rensebørsten?

1. For aldrende hud med tykt stratum corneum, ekte aknehud, T-sone av blandet hud, fet hud uten barriereskade, kan du bruke en ansiktsrensebørste.

Ved å eksfoliere og rense, kan huden få et jevnere og mer delikat utseende.Det vil også forbedre whiteheads og blackheads i T-sonen.Med tanke på fornyelsessyklusen til huden, trenger den ikke brukes for ofte, en eller to ganger i uken er nok.

2. For sensitiv hud, inflammatorisk hud og tørr hud anbefales det ikke å bruke en ansiktsrensebørste.

Denne typen hudbarriere er skadet, mangler talgmembran, tynne neglebånd og mangler lipider mellom neglebåndscellene.Det som trengs er beskyttelse, ikke dobbeltrengjøring.Denne kraftige rense- og eksfolieringsfunksjonen kan forverre barriereskader og utvide kapillærene.

3. Normal hud, nøytral hud, bare bruk det av og til

Bruk den av og til og ikke la den skade huden.Bruk to ganger om dagen, hvert område i opptil ti eller tjue sekunder hver gang.

ny4-3

Innleggstid: 15. februar 2023